Een oplossing zoeken voor een probleem met mediation

Verkeer je op het moment in een conflict met een buurman, een baas of je partner waarvan je binnenkort gaat scheiden? Of heb je op enig andere manier een conflict met een andere partij? Dan kan bijvoorbeeld zakelijke mediation een uitermate productieve oplossing bieden.  

Probleem 

Bij een probleem tussen twee partijen, wie die partijen dan ook zijn, komt het vaak voor dat het voor geen meter opschiet. De een beweert iets te willen en de ander gaat hier absoluut niet mee akkoord. Zo’n situatie leidt uiteindelijk helemaal nergens toe. Behalve dan tot een juridische proces. Iets waarbij veel tijd en hoge kosten komen kijken. Daar zit in principe helemaal niemand op te wachten natuurlijk. Het zou fijn zijn als het op een snellere en makkelijkere manier alsnog opgelost kan worden. Dan kan de focus van iedereen weer op andere zaken en is het probleem of conflict achter de rug.  

Mediation de oplossing? 

Dit is een perfect scenario om mediation in te schakelen. Aan de hand van mediation wordt getracht om alle partijen op een zinvolle manier aan tafel te krijgen. Een mediator is erin gespecialiseerd om een probleem of conflict tot een goed einde te brengen, door zo’n gesprek te leiden.  

Het doel is dan ook om beide standpunten uitgebreid op tafel te krijgen, zodat er een duidelijke totaalbeeld ontstaat. Aan de hand daarvan kan dan een oplossing worden gevonden waar iedereen zich in kan vinden. Dit is lastig zat zonder begeleiding, omdat het dan al snel uitloopt op verwijten over en weer. Tijdens een afspraak met de mediator Zwolle kom je een stuk verder.